MINISTERUL PUBLIC
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Conferinta despre legi - invitat Andrei Plesu

                                                                                               5 septembrie 2018

 

                                                                                                             

 

                                                                                                                        

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În cursul zilei de astăzi, 5 septembrie 2018, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație, domnul Andrei Pleșu a susținut o conferință având ca temă importanța și evoluția legilor și a ordinii de drept din antichitate și până în prezent. Abordarea istorică și filosofică a subiectului a prezentat interes pentru participanți, având în vedere rolul constituțional al Ministerului Public de a apăra ordinea de drept, precum și drepturile și libertățile cetățenilor.

Procurorii prezenți au adresat întrebări invitatului, evenimentul având un pronunțat caracter interactiv.

Conferința susținută de domnul Andrei Pleșu se înscrie în cadrul unui program de activități culturale inițiate de Ministerul Public, destinate a omagia Centenarul Marii Uniri şi Anul european al patrimoniului cultural și care, în egală măsură, au ca scop consolidarea culturii instituționale. Invitația a fost adresată domnului Andrei Pleșu la începutul acestui an, în contextul unui de ciclu de conferințe, în care s-a încadrat și cea susținută de domnul prof. univ. dr. H.C. Nicolae Volonciu, profesor emerit al Universității din București.

La eveniment au participat procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, precum și procurori din Republica Moldova.