MINISTERUL PUBLIC
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

PICCJ - SUPC - PERCHEZITII TRAFIC DE SUBSTANTE TOXICE

                                                                                            17 octombrie 2018

                                                                        

                                               

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În cursul zilei de astăzi, 17 octombrie 2018, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație – Secția de urmărire penală și criminalistică coordonează un număr de 14 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane cercetate pentru infracțiuni de trafic de substanțe și produse toxice. Perchezițiile sunt efectuate de către polițiști din cadrul IGPR – Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și au loc în municipiul București, precum și pe raza județelor Cluj, Alba, Bihor și Maramureș.

Din materialul probator administrat până în prezent au rezultat indicii temeinice, conform cărora persoanele vizate ar desfășura activități ilegale de comercializare către publicul larg, prin intermediul internetului, dar și în alte moduri, de substanțe și amestecuri chimice cu proprietăți toxice și periculoase, în special substanța chimică Nicotină (CAS nr. 54 – 11 – 5) în stare pură 99,9% (999,9mg/ml), dar și în concentrații ridicate (peste 100 mg/ml), precum și alte produse în amestec (lichide), care conțin diferite substanțe chimice, printre care nicotină, propilenglicol, glicerină vegetală, arome etc.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Precizăm că aceste activităţi nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.