MINISTERUL PUBLIC
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Seminar recuperarea creantelor provenite din infractiuni

 

                                                                                          20 noiembrie 2018                                      

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În perioada 14 - 16 noiembrie 2018, la Târgu Mureș, s-a desfășurat seminarul cu tema “Consolidarea și eficientizarea sistemului național de recuperare a creanțelor provenite din infracțiuni” – cod SIPOCA 56, organizat în cadrul proiectului cu același nume, implementat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), în parteneriat cu Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI).

La deschiderea evenimentului, din partea PÎCCJ a fost prezent domnul Bogdan Licu, adjunct al procurorului general. De asemenea, au participat doamna Adriana Șandru, consilier al procurorului general, doamna Denisa Cristodor, procuror șef al Biroului de Urmărire Penală în cadrul Secției de Urmărire Penală și Criminalistică, domnul Cornel Călinescu, director general ANABI, domnul Alexandru Enăchescu, director adjunct al Direcției de Investigare a Criminalității Economice (DICE).

În cadrul seminarului au fost expuse spețe ce au vizat identificarea bunurilor, aplicarea măsurilor asigurătorii și valorificarea bunurilor sechestrate, fiind prezente echipele care au instrumentat respectivele cauze, formate din procurori, inspectori antifraudă și ofițeri de poliție. Evenimentul a constituit un veritabil schimb de bune practici, beneficiarii fiind procurorii din cadrul parchetelor de pe lângă curțile de apel Alba, Mureș, Brașov, Pitești.