PUBLIC MINISTRY
Prosecutor’s Office attached to the High Court of Cassation and Justice

Vizita delegatie chineza la PICCJ

                                                                                          26 septembrie 2019  

 

COMUNICAT  

 

Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În data de 26 septembrie 2019,  a avut loc la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o vizită de lucru a unei delegații din Republica Populară Chineză, condusă de domnul Xie Chao, președintele executiv al Federației Asociațiilor de Științe Sociale din Shanghai (S.F.S.S.A.).

Din delegația română au făcut parte domnul Răzvan Horațiu Radu, adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (P.Î.C.C.J. ), domnul Ovidiu Predescu, consilier al procurorului general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Bulai și domnul Petruț Ciobanu, profesori la Facultatea de Drept din cadrul Universității București.

În cursul întrevederii a fost prezentată organizarea sistemului judiciar din România, cu referire particulară la Ministerul Public și activitatea desfășurată.  Totodată, în cadrul întâlnirii au fost abordate și aspectele de interes pentru delegația chineză, respectiv modul în care se desfășoară lupta anticorupție, precum și modalitatea de administrare a probelor.

poza_c_26092019_1.jpg

poza_c_26092019_2.jpg

poza_c_26092019_3.jpg