MINISTERUL PUBLIC
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

PMTM Bucuresti - vizita delegatie SUA

                                                                                                                 10 mai 2018

                                                                                                                        

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În cursul zilei de ieri, 9 mai 2018, o delegație condusă de doamna colonel Gail A. Curley, magistrat șef al Armatei americane în Europa, a efectuat o vizită la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București. Din această delegație au mai făcut parte domnul locotenent-colonel Joseph J. Gowel – șeful Diviziei de Drept Internațional și Operațional, domnul James Robert JR McKee – șeful Departamentului de Drept Străin și domnul Curt A. Parker – șef adjunct al Departamentului de Drept Străin.

La întâlnire au participat, alături de conducerea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, domnul general de brigadă magistrat dr. Codruț Olaru – vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii și domnul general maior magistrat Gheorghe Cosneanu – procuror șef al Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, precum și alți procurori militari.

În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte ce țin de cazuistica parchetelor militare, particularități ale urmăririi penale în acest domeniu specific de competență, în special din perspectiva acordurilor și tratatelor internaționale la care România este parte, referitoare la forțele sale militare aflate în teatre de operații în străinătate, în calitate de țară membră NATO, precum și la forțele militare străine staționate pe teritoriul țării noastre.

Ambele părți au remarcat buna colaborare dovedită până în prezent de instituțiile pe care le reprezintă și și-au exprimat preocuparea pentru menținerea și dezvoltarea acesteia, în limitele atribuțiilor legale.