MINISTERUL PUBLIC
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Analiză aspecte de neconstituționalitate Cod penal

                                                                                                               13 iulie 2018

                                                                                   

COMUNICAT

 

În continuarea comunicatelor din data de 19 iunie 2018, 25 iunie 2018 și 3 iulie 2018, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să facă publice următoarele:

La nivelul instituției noastre a fost finalizată analiza aspectelor de neconstituționalitate

identificate în cuprinsul legii de modificare și completare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, documentul sintetizând observațiile primite de la unitățile și structurile specializate de parchet din cadrul Ministerului Public.

Având în vedere modul în care au fost adoptate o serie de modificări ale Codului penal și Codului de procedură penală, fără a fi luate în considerare observațiile și propunerile formulate de către Consiliul Superior al Magistraturii și asociațiile profesionale ale judecătorilor și procurorilor, fără a exista o consultare și o colaborare reală cu instituțiile judiciare învestite cu aplicarea legislației penale, analiza realizată în cadrul Ministerului Public a fost înaintată subiecților cu drept de sesizare a Curții Constituționale.

Analiza aspectelor de neconstituționalitate identificate în cuprinsul legii de modificare și completare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal poate fi citită accesând următorul link: http://www.mpublic.ro/sites/default/files/PDF/analiza_aspecte_de_neconstitutionalitate_cod_penal.pdf