MINISTERUL PUBLIC
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Vizita de lucru - Procuror sef Procuratura Republicii Moldova

 

                                                                                                   7 septembrie 2018

                                                                                                                                                       

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În perioada 3 – 7 septembrie 2018, domnul Ruslan Popov, procuror șef al Secției de avizare și propuneri de legiferare din cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății – Procuratura Republicii Moldova, a efectuat o vizită de lucru la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Evenimentul se înscrie în seria activităților prevăzute de Protocolul încheiat între Ministerul Public din România și Procuratura Generală a Republicii Moldova privind cooperarea bilaterală pentru prevenirea și combaterea criminalității, în general și a celei organizate, în special.

În cursul vizitei,  domnul Ruslan Popov a fost primit de domnul Augustin Lazăr, procurorul general al PÎCCJ și a avut o întâlnire cu procurorii șefi ai structurilor din cadrul PÎCCJ, precum și cu reprezentanți ai IGPR, specializați în justiție.

Totodată, agenda vizitei a inclus întâlniri cu membrii colegiilor de redacție ale revistelor “Pro lege”, “Dreptul” și “Studii și cercetări juridice”, precum și cu domnul prof. univ. dr. Mircea Duțu, directorul Institutului de Cercetări Juridice “Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române.