MINISTERUL PUBLIC
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Preluare cauză - tentativă omor calificat - PCA Piteşti

11 noiembrie 2016

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti a preluat astăzi dosarul penal având ca obiect săvârşirea, pe data de 10 noiembrie 2016, în jurul orei 23.00, în municipiul Piteşti, a infracţiunii de tentativă la omor calificat asupra mai multor persoane de către Marin Marian Alin, prin folosirea pistolului personal cu muniţie letală.

În cauză a fost pusă în mişcare acţiunea penală, inculpatul fiind reţinut. În cursul zilei de astăzi inculpatul urmează a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş.

Până la momentul preluării dosarul a fost instrumentat de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, în colaborare cu lucrători de poliţie din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Argeş.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.