MINISTERUL PUBLIC
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Participare - a 109-a reuniune plenară a Comisiei de la Veneția

                                                                                                20 decembrie 2016

Comunicat
 

În perioada 9 - 10 decembrie 2016, domnul procuror prof. univ. dr. Constantin Sima, președintele Asociației Procurorilor din România, a participat la cea de-a 109-a reuniune plenară a Comisiei de la Veneția având ca obiectiv consolidarea relațiilor dintre Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și Comisie, în contextul în care Comisia de la Veneția este un garant al respectării principiilor statului de drept și implicit un apărător al statutului procurorilor.

În finalul reuniunii, președintele Asociației Procurorilor din România a înmânat președintelui Comisiei, Gianni Buquicchio, și secretarului general, domnul Thomas Markert, Placheta Ministerului Public conferită de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul prof. univ. dr. Augustin Lazăr.

Totodată, a adresat Comisiei invitația de a organiza împreună cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și Asociaţia Procurorilor din România, la București, în martie 2017, un seminar cu tema ”Statutul procurorului și răspunderea magistraților”.

Precizăm că în anul 1990, la Veneția, în cadrul Consiliului Europei, a fost înființată Comisia de la Veneția, care în prezent cuprinde 61 de state membre.

poza_c_20_12_2016.jpg