MINISTERUL PUBLIC
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Lansarea lucrării ”Protecția juridică a patrimoniului cultural și natural"

                                                                                                         30 mai 2018

 

 

 

COMUNICAT

 

 

 

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să facă publice următoarele:

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, va participa mâine, 31 mai 2018, ora 17,00, în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest (Pavilionul B2 al Romexpo) la lansarea lucrării de specialitate ”Protecția juridică a patrimoniului cultural și natural”, volum recent apărut la Editura Academiei Române și Editura Universul Juridic, dedicat Centenarului Marii Uniri și Anului european al patrimoniului cultural. Coordonată de domnul Mircea Duțu, director al Institutului de Cercetări Juridice ”Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române, domnul Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, și domnul Ovidiu Predescu, consilier al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, avându-i coautori pe doamna procuror Elena Giorgiana Hosu, domnul Andrei Duțu și domnul procuror Gheorghe Bocșan, lucrarea prezintă cadrul de reglementare și jurisprudența în materie a instanțelor judecătorești din România.

La lansare vor lua cuvântul domnul Andrei Pleșu, fost ministru al Culturii, care a semnat ”Un cuvânt de însoțire” al lucrării, domnul Mircea Duțu, domnul Augustin Lazăr și domnul Ovidiu Predescu, în calitate de moderator.

Menționăm că lucrarea este a treia carte apărută ca urmare a colaborării între Ministerul Public și Institutul de Cercetări Juridice ”Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române, după ”Apărarea mediului și a fondului forestier prin dreptul penal”, coordonată de Augustin Lazăr și Mircea Duțu și apărută în 2016, și ”Ministerul Public – istorie și perspective”, coordonată de Augustin Lazăr, Mircea Duțu și Ovidiu Predescu, ce a apărut în 2017.

La eveniment va fi prezent și domnul procuror Daniel Oltean, din cadrul DIICOT - Serviciul teritorial Târgu Mureș, care a fost premiat în cadrul Galei UNITER ce s-a desfășurat recent la Alba Iulia pentru ”Cea mai bună piesă românească a anului 2017”, piesă intitulată ”50 de secunde” și care urmează să fie publicată la Editura UNITEXT a UNITER.