MINISTERUL PUBLIC
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Propunere arestare preventivă - omor calificat - PMTM Timișoara

                                                                                                                3 martie 2017

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

            Procurori militari ai Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara au dispus în cursul zilei de astăzi, 3 martie 2017, prin ordonanţă, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului TRUŢĂ ŞTEFAN DANIEL (caporal – angajat într-o unitate militară din Craiova), sub aspectul săvârșirii infracţiunii de omor calificat.

            În cursul zilei de mâine, 4 martie 2017, acesta urmează să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Militar Timișoara.

          În referatul cu propunere de arestare preventivă, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

            La data de 24 februarie 2017, pe fondul unui conflict între inculpat şi concubina sa,  acesta a stropit cu alcool sanitar victima, apoi, cu ajutorul unui spray și a unei brichete, i-a dat foc. Victima a suferit o serie de leziuni, prezentându-se împreună cu agresorul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a fost internată, iar astăzi aceasta a decedat.

            Din constatările medicale preliminare din data de 24 februarie 2017 a reieșit că victima  a prezentat leziuni ce s-au produs prin acţiunea flăcării şi i-au pus în primejdie viaţa.

 

            Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.