MINISTERUL PUBLIC
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Întâlnire PG al PÎCCJ - PG al Ucrainei

                                                                                                   5 mai 2017

COMUNICAT

 

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Domnul Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a avut o întâlnire de lucru cu domnul Yurii Luţenco, procurorul general al Ucrainei, în cursul zilei de 28 aprilie 2017, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Din delegația Ucrainei au mai făcut parte domnul Yevhen Yenin, adjunct al procurorului general, și domnul Yevhen Levytskyi, însăcinatul  cu afaceri a.i. al Ucrainei în România.

Ministerul Public a mai fost reprezentat la discuții de doamna Laura Oprean, prim adjunct al procurorului general, domnul Bogdan Licu, adjunct al procurorului general, domnul Ovidiu Predescu, consilier al procurorului general, domnul Gheorghe  Cosneanu, șeful Secției Parchetelor Militare, domnul Alexandru Fîciu, procuror şef serviciu al Serviciului de Cooperare Judiciară Internaţională, Relaţii Internaţionale şi Programe din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, și doamna Ștefania Stan, procuror în cadrul aceluiași serviciu.

În cursul întrevederii au fost abordate teme de maximă actualitate precum combaterea corupției, a contrabandei și a criminalității organizate, prin întărirea cooperării la frontiera româno-ucraineană.

Totodată, au fost abordate aspecte concrete privind conlucrarea interinstituțională dintre autoritățile judiciare române și ucrainene, subliniindu-se necesitatea întăririi acestei cooperări prin schimburi de experiențe între specialiști în materia cooperării judiciare din ambele state.

poza_c_05_05_2017_0.png