MINISTERUL PUBLIC
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Participare PG al PICCJ seminar UNESCO si intalnire cu PG Franta

                                                                                         29 noiembrie 2018    

                                                                                                                      

COMUNICAT

 

Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În data de 28 noiembrie 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), domnul Augustin Lazăr, a fost invitat de UNESCO, în calitate de speaker, la un seminar de pregătire profesională destinat autorităților judiciare din Europa. Evenimentul intitulat “Lupta împotriva traficului ilicit de bunuri culturale” a fost organizat la Paris, la sediul UNESCO.

În cadrul seminarului, la workshop-ul “Judiciarizarea traficului ilicit de bunuri culturale”, domnul Augustin Lazăr a susținut o prezentare cu tema “Instrumente moderne de cooperare judiciară internațională în domeniul recuperării bunurilor culturale, a produselor criminalității în UE. Experiența românească”.

Totodată, în cursul zilei de ieri, 28 noiembrie 2018, procurorul general al PÎCCJ, domnul Augustin Lazăr, a avut o întâlnire de lucru cu domnul François Molins, procurorul general de pe lângă Curtea de Casație a Republicii Franceze. Discuțiile au vizat continuarea cooperării judiciare dintre cele două parchete, conform Declarației comune de intenție, cu o durată de cinci ani, semnată la data de 15 mai 2018. Documentul are ca scop facilitarea cooperării juridice și judiciare între Franța și România, prevăzută de mai multe convenții bilaterale în diverse domenii și reprezintă prima declarație comună de intenţie între Ministerul Public din România și cel din Franța, marcând un moment important în dezvoltarea cooperarii judiciare româno-franceze,  întemeiat pe tradiția culturii juridice comune.

Procurorul general al PÎCCJ, domnul Augustin Lazăr, a adresat domnului François Molins, procurorul general de pe lângă Curtea de Casație a Republicii Franceze, invitația de a efectua o vizită de lucru în România în cursul anului viitor, invitație care a fost acceptată de omologul francez.

img_c_29112018_1.jpg

img_c_29112018_2.jpg