MINISTERUL PUBLIC
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Maria-Magdalena MILITARU a fost numită adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție  în data de 11 martie 2020.

Are o bogată experiență profesională, anterior numirii în funcție deținând poziții de conducere și de execuție la nivelul mai multor unități de parchet, precum și în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

În calitate de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, Maria-Magdalena Militaru a avut ca principale atribuții coordonarea activității de urmărire penală și proceduri speciale. În perioada în care a activat ca procuror cu funcție de execuție în cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a efectuat urmărirea penală în cauze complexe având ca obiect infracţiuni de mare violenţă.

A îndeplinit funcția de şef Serviciu resurse umane pentru parchete din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, calitate în care a coordonat activitatea de resurse umane pentru parchete şi a participat la elaborarea regulamentelor privind promovarea în funcţii de execuţie şi numirea în funcţii de conducere a judecătorilor şi procurorilor în perioada de debut a activităţii Consiliului Superior al Magistraturii în noua sa arhitectură, prevăzută de Legea nr. 317/2004.

A fost numită în funcţia de procuror, prin concurs, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Olteniţa, în anul 2000.

Este licenţiată în ştiinţe juridice a Universităţii din Craiova, Facultatea de Drept.