logo1_m.png logo2_m.png logo3_m.png
     

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

SISTEM DE TELEFONIE VOIP IMPLEMENTAT LA NIVEL NAȚIONAL PENTRU PÎCCJ ȘI PARCHETELE DIN SUBORDINE

 

DESPRE PROIECT

Proiectul contribuie la atingerea Jalonului 165 – Digitalizarea autorităţilor publice centrale din sectorul judiciar și a indicatorului comun „utilizatori de servicii, produse și procese digitale publice noi și optimizate (utilizatori per an)”.

Prin implementarea sa, proiectul va contribui direct la realizarea obiectivului specific O2 din PNRR: Sporirea rezilienței sistemului judiciar prin modernizarea infrastructurii IT de la nivel central și local (instanțe, parchete, birouri și alte structuri locale), inclusiv prin asigurarea infrastructurii tehnice pentru desfășurarea muncii de la distanță, digitalizarea documentelor (inclusiv a arhivelor), îmbunătățirea comunicațiilor, asigurarea accesibilității serviciilor de către persoanele cu dezabilități etc.

Proiectul urmărește să înlocuiască sistemul actual de telefonie (analogic) cu un sistem integrat de telefonie digitală IP de tip VoIP care să ofere posibilitatea de integrare a 4200 de utilizatori, atât de la nivelul PÎCCJ, cât și utilizatori din unitățile subordonate, și funcționalități digitale de ultimă generație. 

BENEFICIAR: Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție
OBIECTIV:
Îmbunătăţirea infrastructurii IT și de comunicații de voce a Ministerului Public
ACTIVITĂȚI: 
A1:
Pregătirea documentelor pentru derularea procedurii de achiziție publică de servicii
A2: Derularea procedurii de achiziție publică.
A3: Execuția contractului.
A4: Auditarea îndeplinirii rezultatului proiectului.
A5: Managementul proiectului.
A6: Informarea și publicitatea proiectului.
REZULTATUL URMĂRIT
Sistem digital integral de telefonie VoIP implementat pentru 4200 de utilizatori la nivelul PÎCCJ și parchetelor subordonate.  
 
GRUPUL ȚINTĂ VIZAT - Grupul-ţintă este reprezentat de 4200 utilizatori la nivelul PÎCCJ şi parchetelor subordonate ai sistemului integrat de telefonie digitală VoIP, care vor beneficia de comunicare rapidă, stabilă și eficientă. Beneficiarii direcți vor fi angajații instituției, respectiv procurori, grefieri, specialişti, funcţionari publici, personalul contractual și alte categorii de personal, iar beneficiarii indirecți vor fi justiţiabilii.
 
PERIOADA DE IMPLEMENTARE: 36 luni (de la 27 aprilie 2023 până pe 27 aprilie 2026, inclusiv).
 
FINANȚARE:
Valoarea totală a proiectului care face obiectul acestui contract de finanțare este de 12.727.050 lei (cu TVA), iar valoarea eligibilă este de 10.695.000 lei, suma provenind din finanțare externă nerambursabilă prin Mecanismul de Redresare și Reziliență, în cadrul Componentei 7 – ”Transformare digitală”, Investiția 4 ”Digitalizarea sistemului judiciar” din Planul Național de Redresare și Reziliență. 
 
 NOUTĂȚI
•  27 aprilie 2023 – Semnarea contractului de finanțare între Ministerul Justiţiei și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție
• 18 iulie 2023 - COMUNICAT DE PRESĂ privind semnarea contractului de finanțare pentru proiectul ”Sistem de telefonie VoIP implementat la nivel național pentru PÎCCJ și parchetele din subordine”

 

____________________________________________________________________________________________________________

PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană - UrmătoareaGenerațieUE

https://mfe.gov.ro/pnrr/         https:// www.facebook.com/PNRROficial/

 

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României